• /
  • /

Набряки: виводимо зайву "воду" з організму

Сьогодні речі трохи тіснуваті, хоча вчора все було ок? Зрозуміло, до тебе завітав набряк. Це чи не найпоширеніша естетична проблема, з якою ми стикаємось щоденно.

Саме тому сьогодні ми розглянемо способи подолання цього незручного явища та способи виведення надлишкової рідини з організму.

Чому в організмі накопичується зайва рідина?

Ця неприємна проблема може мати багато причин, але їх можна поділити на дві основні категорії. Перша — це застій рідини, який викликаний різноманітними захворюваннями (тому важливо перед будь-якими діями консультуватися з косметологом).

Друга — це застій, що виникає внаслідок незначних порушень у функціонуванні організму, таких як:

Низька фізична активність. Це особливо стосується тих, хто проводить багато часу за комп'ютером або веде сидячий спосіб життя. Лімфа не може належним чином циркулювати, тому з організму не виводяться вчасно шкідливі речовини. Відсутність достатньої фізичної активності може бути головною причиною набряків.

Неправильне харчування. Постійні перекуси, фаст-фуд, солона, смажена, копчена їжа - всі ці фактори ускладнюють виведення надлишкової рідини з організму. Важливо пам'ятати: "Щоб уникнути затримки рідини, слід обмежити споживання солі!". Сіль виконує важливу роль в організмі, регулюючи артеріальний тиск і рівновагу міжклітинної та позаклітинної рідини. Чим більше натрію (солі) в організмі, тим більше рідини залишається.

Гормональні зміни. Це можуть бути як коливання під час менструального циклу, так і постійні відхилення. Якщо головна причина полягає в гормональному дисбалансі — слід звернутися до косметолог.
Хочеш знати напевно чи в тебе є ця естетична проблема? Поглянь на себе ретельніше в дзеркало через 15-20 хвилин після пробудження. Якщо на обличчі є сліди від подушки — це означає, що в тканинах є набряк. І зверни увагу на сліди від шкарпеток на шкірі — якщо їх видно тривалий час, це також свідчить про зайву рідину в тканинах.
Недостатній рівень води протягом дня. Збалансований водний режим важливий, оскільки вода допомагає виводити шкідливі речовини, токсини та зайву сіль з організму. Приблизно 2-3 літри чистої води в день необхідні для правильного функціонування організму.

Шкідливі звички. Алкоголь та куріння = негативний вплив на організм. Вони сповільнюють обмін речовин в клітинах, а алкоголь є відмінним діуретиком, який виводячи воду з організму, потім змушує її поглинати у величезних кількостях. Такий незбалансований рідинний режим й провокує набряклість.

Вживання багато рідини перед сном. Вночі активність нирок зменшується, і вся вода, яку ми випили, може затриматися в організмі та розповсюдитися в тканинах. Такі дії можуть призвести до набряків вранці.

Позбуваємось зайвої рідини

Маємо ефективний план, який дозволить тобі легко позбутись 3-5 кілограмів, просто вивівши надлишок рідини. Ось декілька кроків від Zemits Home Care.

Крок 1️⃣: Харчування

Звільни організм від зайвого навантаження на внутрішні органи, просто коригуючи свій раціон. Зменшуй кількість солі в стравах, обмежуй вживання соусів та майонезу. При цьому рекомендується відмовитися від десертів або замінити їх сухофруктами та фруктами (не переїдай!). Рівень цукру в крові також має значення, оскільки глюкоза прив'язує до себе молекули води. Таким чином, збалансоване харчування та правильний режим харчування є ключем до позбавлення від набряків.
Крок 2️⃣: Питний режим

Важливо пити достатню кількість води для позбавлення від набряків. Здається дивним, чи не так? Пояснення просте: коли організм отримує недостатньо води, він відчуває, що наступають "тяжкі часи" і починає зберігати рідину в клітинах на запас. Так виникає набряклість. Важливо підтримувати водний баланс щодня. Обирай чисту воду, інші напої (соки, чай, кава) не враховуються. Також пам’ятай, що деякі напої, наприклад кава, дуже сильно виводять необхідну рідину з організму, викликаючи зневоднення. Тоді на 1 порцію такого напою треба випити приблизно 2 порції чистої води.

Відповідальне ставлення до харчування, збалансований раціон, та налагоджений питний режим — це основні кроки до здорового тіла без набряків.
Крок 3️⃣: Фізична активність

З харчуванням розібрались, пере необхідно покращити кровообіг та лімфообіг — тут на допомогу приходять кардіотренування. Вони посилять потовиділення й наситять клітини молекулами повітря.

Також не забувайте робити перерви під час тривалого сидіння. Адже ми знаємо, як це буває: невідкладні завдання, від яких неможливо відірватися, потім ще одне і ще. Ось так протікає робочий день, після якого наші ноги набрякають, з'являється ризик появи целюліту, оскільки лімфатична рідина протягом дня не розподіляється належним чином.

Косметологія VS Набряки

Сучасна косметологія знає, що протиставити цій естетичній проблемі. Найефективніші методики — це пресотерапія та вакуумний масаж. І надзвичайно круто, що обидві вони тепер доступні в портативному форматі, для домашнього використання.

Почнемо з пресотерапії, в цьому напрямку ми можемо запропонувати Zemits LipoPremo, портативний апарат пресотерапії для ніг, адже саме ноги найчастіше страждають від порушення режиму, низької активності та надмірного сидіння. Комфортний у використанні, він має декілька режимів потужності та зручний костюм: чобітки та штани об’єднані. Всього 20-30 хвилин цієї процедури знімуть втому, розженуть кров та зменшать набряки.
Як працює апарат пресотерапії Zemits LipoPremo?
Лімфодренаж
Апарат працює на основі інтенсивного масажу стисненим повітрям. Активний процес періодичного стискання і розтиснення прискорює струм лімфи, розбиває лімфатичні застої й зменшує целюліт.
Прискорення кровообігу
Шляхом масажу також активізується кровоносна система. Імпульсний вплив стимулює відтік і приплив крові, внаслідок чого клітини швидше наповнюються киснем і корисними речовинами.
Цей апарат стимулює не тільки поверхню шкіри, але і м'язовий каркас ніг. Атравматичний, рівномірний масаж розслабляє спазмовані м'язи, дарує розслаблення усьому тілу.
Розслаблення
Тепер перейдемо до вакуумного масажу, який представлений в апаратній лінії Zemits — масажером Zemits Marvelouslim. Вакуумно-роликовий масажер, який допоможе прибрати зайву рідину (а заодно і целюліт із зайвими сантиметрами) з проблемних зон. Вакуум надає зворотний тиск на шкіру, прискорюючи рух лімфи та кровообіг. Процеси в клітинах організму прискорюються, а лімфатичні застої швидше розсіюються з молекулами рідини.
Як працює вакуумний масажер
Zemits MarvelouSlim?
Термостимуляція шкіри
Вмикаючи температурну регуляцію, ви не лише готуєте область шкіри для майбутнього масажу, але й робите процедуру комфортнішою.
Вакуумна терапія
Насадка втягує ділянку шкіри, та активно масажує її. Протягуючи апарат, ви активно перетираєте жирові клітини між собою. Таким чином апарат стимулює лімфоток і кровообіг, допомагає боротися з целюлітом, підтягує шкіру, тонізує м'язи та спалює целюліт.
Вбудовані в насадки металеві ролики надають додатковий масажний ефект, дозволяють досягати глибинних шарів шкіри та покращують кінцевий результат.
Роликовий масаж
Цей зручний прилад оснащений трьома насадками різних розмірів, які ідеально підходять для опрацювання як великих, так і малих зон: рук, ніг, стегон, живота, сідниць. А три режими потужності допоможуть підібрати правильний вплив як для самої чутливої, так і для щільної шкіри. Додатковий терморежим розігріває насадку, забезпечуючи комфортну процедуру.

Це ідеальний варіант для домашнього лімфодренажу, що допомагає не лише вивести зайву рідину, але й скульптурувати проблемні зони.

За допомогою цих порад, ти незабаром відчуєш, що організм припиняє «зберігати» воду, а легкість тіла стає приємною реальністю. Ми, у Zemits Home Care, завжди раді дарувати нашим дівчатам найкращі результати ❤️

Заповнюй форму, щоб підібрати комплексний догляд саме для тебе⭐️

Заповнюючи форму, ви погоджуєтеся на

обробку персональних даних



Підписуйся на наші соцмережі -

там ти знайдеш інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care

Що ще цікавого в нашому блозі: