• /
  • /

Ворог твоєї шкіри влітку — пігментація! Як захиститись?

Рівна засмага давно стала трендом у світі. Вона асоціюється з красою та здоров’ям нашого тіла, але й засмага має зворотну медаль. Привіт, на зв’язку Zemits Home Care і сьогодні ми з дуже важливою літньою темою — пігментація.
Чому вона з’являється? Як їй запобігти? Які домашній догляд та процедури допоможуть мінімізувати прояви пігментації.
Про пігментацію від А до Я в сьогоднішній статті, поїхали!

Що таке пігментація?

Пігментація — естетична проблема, яка виникає внаслідок надмірного вироблення меланіну, пігменту, який відповідає за колір нашої шкіри. Кількість меланіну в клітинах шкіри відповідає за її фототип, а отже чим більша засмага і чим темніший колір шкіри — тим більше в ній цього пігменту. Саме тому, це “літня тема” і пігментація — естетична проблема, з якою найчастіше звертаються клієнти в салони краси восени.

Після впливу ультрафіолетового випромінювання, яке міститься в сонячних променях, спостерігається затемнення наявних світлих гранул меланіну, а також активація меланоцитів. Це призводить до підвищення синтезу меланіну, який потім розподіляється в кератиноцитах і надає шкірі темний відтінок.

Пігментацію ти можеш спостерігати в декількох проявах: веснянки, родимки та пігментні плями. Зазвичай косметологічні методики працюють з останнім варіантом.

Основні причини пігментації

Першу та найрозповсюдженішу причину ми вже назвали — це агресивний вплив ультрафіолетових променів, який стимулює надмірне вироблення меланіну.

Гормональний дисбаланс. Це внутрішня проблема організму, надмірне вироблення пігменту може виникнути внаслідок порушення вироблення гормонів.

Проблеми ШКТ. Порушення внутрішніх процесів внаслідок незбалансованої дієти та дефіцит корисних мікроелементів можуть також повпливати на надлишкове вироблення пігменту.

Агресивні косметологічні методики та відбілюючі процедури. Ризик виникнення гіперпігментації - основна причина, чому косметологи не рекомендують проводити глибокі пілінги/шліфування/відбілювання влітку.

Прийом медикаментів, які можуть зробити шкіру чутливішою до ультрафіолету.
Отже, підсумуємо. Ми можемо повпливати на причини пігментації в трьох випадках:

⭐️ Захищаючи шкіру від агресивного уф-випромінювання. Для цього треба використовувати якісні б’юті-засоби з SPF-фільтром та засмагати в “безпечні часи” — зранку до 10:00, та після 14:00.
⭐️ Збалансовано харчуючись.
⭐️ Запобігаючи активним б’юті-процедурам влітку. Такі події краще планувати на осінь-зиму, коли уф випромінювання мінімальне.

З гормональним дисбалансом обов’язково треба звернутись до лікаря, тут естетичні процедури не допоможуть, якщо проблема зсередини. Та ж сама ситуація — з ліками, потрібна професійне коригування.

Апаратний домашній догляд VS пігментація

Перший пункт, який потрібно обов’язково виконувати — делікатне очищення. Це основа основ, адже якщо травмувати шкіру — зони обробки можуть набути темнішого кольору. Тому влітку обираємо уз-пілінг. Це комфортний метод очистити пори та відлущити відмерлий шар клітин.

Але якщо пігментація вже виникла? В цьому випадку допоможе LED-терапія, а саме зелене світлодіодне випромінювання. Довжина хвилі зеленого світла — 515-550 нм, і вона ідеально підходить для чутливої, схильної до подразнення та пігментації шкіри. Зелене світло сприяє освітленню обличчя, поступовому зменшенню веснянок, пігментних та вікових плям.
Механізм цього ефекту пов'язаний з поглинанням зеленого світла клітинами, які виробляють меланін. Це сприяє зниженню виробництва меланіну і руйнує надлишкові відкладення. Застосування зеленого світла також допомагає відновити природний баланс шкіри й добре поєднується з іншими методиками догляду та омолодження шкірного покриву.

В нашій апаратній лінії, є апарат, який поєднав LED-терапію та ультразвукову терапію. Це Zemits UltraGlow. Він має 3 світлодіодні режими: червоний, синій та зелений. До того ж вони поєднані в одній насадці з ультразвуком, який допомагає корисним речовинам проникати глибше в шкіру.
Відеовідгуки на Zemits UltraGlow

Ну а ми продовжуємо святкувати 13 День Народження Zemits та розділяємо нашу радість з тобою. Тому до кінця липня ми даруємо -15% знижки на всі девайси та косметичні засоби лінії Zemits Home Care!


Заповнюй форму, щоб підібрати комплексний догляд саме для тебе⭐️

Заповнюючи форму, ви погоджуєтеся на

обробку персональних даних



Підписуйся на наші соцмережі -

там ти знайдеш інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care

Що ще цікавого в нашому блозі: