• /
  • /

Проблемна шкіра та акне: як повернути шкірі красу?

Шкіра — твій найбільший орган і головний захисник. Але часом і в неї можуть бути проблеми. Це стосується як зовнішніх пошкоджень, так і процесів, що відбуваються всередині організму та проявляються на поверхні шкірного покриву.
Акне чи вугри — те, з чим майже кожен стикався. У перехідний період або в більш дорослому віці, але ти точно розглядала почервоніння або прищ у дзеркалі, з надією, що він скоро пройде.
Для когось акне навіть стало жахом і залишило слід на шкірі на все життя. Як уникнути таких наслідків? Які види акне існують? І як апаратні косметологічні технології можуть запобігти чи допомогти? Сьогодні Zemits Home Care розбирається в найпоширенішій проблемі — акне.

Акне: причини виникнення та види

Простими словами, акне або вугри — це запалення, які виникають через закорковування сально-волосяних проток. Найчастіше вони з'являються у "власників" проблемної шкіри, яка схильна до підвищеного виділення сала (себуму). Саме його залишки, разом із забрудненнями та ороговілими частинками створюють пробки, які заважають нормальному функціонуванню пори. Так виникають запалення. Але є й побічні фактори, які можуть також впливати на ситуацію:

❗️ Гормональний дисбаланс. Найчастіше це той період "гормонального сплеску", який знайомий кожному підлітку. Рівень андрогенів у цей період посилюється, що стимулює збільшення кількості себоцитів — клітин, які відповідають виділення себума. Через “гормональний шторм” збільшується як кількість шкірного сала, так і його структура. Вона стає густою та в'язкою.

❗️ Послаблення імунітету. Коли захисні механізми організму слабшають, бактерії, що стимулюють запалення, починають швидше розвиватися.

❗️ Хвороби травлення та неправильний режим харчування. Правда в тому, що ми це те, що ми їмо. І не дивно, якщо "шкідлива" їжа (занадто солона, жирна, гостра, солодка) порушує розмірений ритм роботи травної системи та впливає на роботу шкіри.

❗️ Спадковість.

❗️ Неправильний догляд. Забагато косметичних продуктів, які "забивають" пори, погане очищення, погано підібрані доглядові засоби.

У косметології найчастіше ми можемо зустріти таку класифікацію акне:
  • Комедони. Запалене закорковування пори. Вони бувають відкритого і закритого типу: відкриті — не мають контакту з поверхнею шкіри, відкриті — ті самі "чорні цятки", яких так хочеться позбутися.
  • Папули. Запалення у вигляді плоских або конусоподібних прищів, гній знаходиться у глибоких шарах епідермісу.
  • Пустули. Запалення, що відрізняються виходом гною на поверхню шкірного покриву, "білі цятки". Небезпечні тим, що через самостійне видавлювання на шкірі можуть з'явитися рубці та шрами.

Найчастіше ми стикаємося з відкритими комедонами, вони можуть здаватися безпечними на вигляд, але можуть простимулювати запалення.

Превентивні заходи: попереджаємо акне

Що ж допоможе запобігти появі вугрів? Якісний не тільки салонний, а й домашній догляд. Залишимо професійні б'юті-методики естетистам і зосередимося на тому, що ми можемо зробити самі.

Ультразвукова чистка

Ця технологія як ніщо краще підійде для очищення пор та нормалізації виділення себуму. Скрабери генерують звукові хвилі, які проникають усередину шкірного покриву через пори та протоки. Вони проникають углиб шкіри, виштовхуючи з пор все зайве.

До того ж вони не тільки очищають шкіру. Ультразвуковий пілінг — це мікромасаж, який прискорює кровообіг та лімфоток, стимулює обмінні процеси в клітинах, насичуючи їх корисними речовинами. Процедура також регулює правильний рівень виділення сала, що дуже цінують власники жирного типу шкіри.

Ультразвукове очищення допомагає збалансувати всі процеси у клітинах шкіри, очищає від відкритих комедонів. Ну а якщо у тебе такий скрабер, як Zemits SonoSilk, це ще й зменшення запалень, тому що він обладнаний синім світлодіодом, який вбиває бактерії, що стимулюють акне.

Проводячи цю процедуру раз на місяць (якщо жирний тип шкіри – можна і частіше) ти проводиш профілактику запалень та прищів.

Озонно-плазмове очищення

Ще одна технологія, яка підійде як для профілактики, так ліквідації акне. Апарат генерує озон, який впливає на клітинну мембрану бактерій, що спричиняє пошкодження компонентів мембрани, руйнуючи як ліпопротеїни, так і ліпополісахариди. Ця ланцюгова реакція призводить до загибелі бактерій, що стимулюють запалення.
Такий апарат, як Zemits AknoEvit, окрім “стерилізації” шкіри має ще кілька напрямків впливу:

❤️ Поліпшення абсорбції. Обробка шкіри плазмово-озоновими хвилями покращує еластичність мембран та процес абсорбції в цілому. Це дає можливість активним компонентам сироваток та кремів глибше проникати у шкіру.

❤️ Відновлення. Девайс генерує активні озонові молекули, які сприяють прискоренню регенерації клітин, зменшенню запалень та висипу. В результаті колір шкіри та рельєф також покращуються.

❤️ Омолодження. Також озонно-плазмова терапія прискорює синтез колагену та еластину, білків, які відповідають за пружність та молодість шкіри.

Маючи в домашньому догляді таку технологію, ти можеш не лише зменшити відсоток ймовірності появи запалення, а й контролювати процес виділення себуму.

І пам'ятай, щоб не посилювати секрецію сальних залоз, мінімізуй: солодощі, шоколад, надто гостру, солону їжу, копчені, смажені продукти, алкоголь та нікотин.

Підписуйся на наші соцмережі -

там ти знайдеш інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care