Блог UA

Косметологія VS Ін'єкції: чи мікроструми замінять ботокс?

Blog UA
Що ближче на особистому календарі відмітка 30+, то більше переживають дівчата. Не дає спокою стереотип, що з цього віку починаються процеси старіння в організмі, “врода в’яне” і треба терміново шукати варіанти омолодження.

Той факт, що кожен організм індивідуальний, а думати про омолоджувальні процедури слід значно пізніше, чомусь нікого не заспокоює. Не заспокоює також перспектива “старішати красиво”. Паніка, яка супроводжує цей стан, змушує нас кидатися по ін’єкції краси… А навіщо, коли є приємніша, ощадливіша та атравматична альтернатива? Про неї й піде мова — про мікроструми, про те, чому вони здатні замінити ботокс і що це за процедура взагалі.

Ботокс проти мікрострумів: за і проти 

Розберемося трохи в теорії. Косметологи використовують ботокс (ботулотоксин, або ж так звані ін’єкції краси) як засіб проти мімічних зморшків. Препарат вводиться клієнтові під шкіру тонкою голкою. Тож процедура ботулінотерапії є інвазивною і доволі болісною. Як працює ботокс? Він чинить розслаблюючу дію на м’язи обличчя. Як наслідок, мімічні зморшки візуально розгладжуються, а поки діє препарат, нові не утворюються. 

Салони краси та естетичні клініки рекламують ботокс майже як універсальний засіб проти старіння. Вони апелюють до того, що ботоксом користуються зірки естради, аби довше залишатися молодими. Але ми б воліли застерегти вас від недоліків процедури:
  • Висока вартість — всім відомо, що уколи краси не є доступними пересічній громадянці. Якісні апарати мають високу собівартість, крім того, cама послуга ін’єкцій — недешеве задоволення. Відтак, ботокс б’є по гаманцю. 
  • Інвазивність. Навіть якщо гроші не проблема, ніхто не скасовує такого серйозного недоліку, як інвазивність ботоксу для обличчя. Щоб ввести препарат, голка порушує цілісність шкірного покриву. Це збільшує ризик запалення, алергічних реакцій і у випадку неякісно проведеної процедури — зараження. 
  • “Ефект ляльки” — оскільки ботокс діє безпосередньо на мімічні м’язи, зловживання їм може призвести до того, що м’язи втрачають здатність рухатися. Відомі випадки, коли ботокс повністю вбивав міміку, і обличчя ставало хоча й гладеньким, але нерухомим, як у ляльки. 
  • Залежність шкіри — клінічні дослідження показали, що постійне введення ботоксу поступово робить шкіру більш “ледачою”, знижує її здатність до природного самоомолодження, тобто виробітку колагену й еластину. Тому, якщо колоти ботулотоксин впродовж тривалого часу, а потім різко припинити, можна помітити різко протилежний ефект — в’ялість, атонічний стан шкіри, зморшок може різко побільшати у короткий час. Відтак краще надати перевагу натуральній альтернативі. Якраз такою і виступають мікроструми. 
  • Больові відчуття — кожен, хто принаймні раз колов ботокс, знає: це боляче. У 21 столітті краса більше не вимагає жертв — зробити омолодження можна безболісно та безпечно. 


Як працюють мікроструми? Показання та протипоказання до процедури 

Мікрострумові апарати імітують біологічні електроімпульси всередині шкіри. Впливають на епідерміс, дерму, судини та м’язи обличчя, сприяють синтезу колагену та еластину, паралельно регулюючи секрецію сальних залоз, чинять протизапальну дію. В естетичній косметології використовуються для омолодження та повернення тонусу м’язового каркаса. Мікрострумова терапія вирішує наступні проблеми: 

  • Зморшки на обличчі. 
  • Суха та млява шкіра.
  • Набряки під очима.
  • Перші ознаки гравітаційного птозу (провисання м’яких тканин обличчя).
  • Темні кола під очима.
  • Підвищена пігментація. 
  • Нерівний тон шкіри.

Мікроструми, крім іншого, чудово вписуються до комплексу процедур проти акне. Обличчя з часом очищується, зникають маленькі ранки та рубці. Малоінтенсивні імпульсні струми активно стимулюють шкіру до самовідновлення. Шкіра стає більш еластичною, набуває рівного кольору та здорового тону, поступово зникають висипання та зменшується вираженість пігментних плям. 

Ще одна корисна дія мікрострумів полягає у нормалізації роботи сальних залоз. Тобто, жирну шкіру регулярне застосування методики дещо підсушує, та приносить ефект зволоження для сухої шкіри. Багато клієнток відмічали, що шкіра м’якшає, стає більш шовковистою на дотик. 

Лімфодренажна дія “мікроелектротерапії” зумовлює зниження набряклості та зменшення вираженості мішків під очима, і цим заміняє, в тому числі уколи краси під очі. Рідина в тканинах починає циркулювати активніше, тож візуально обличчя часто худне, набуваючи більш виразних та красивих контурів. 

Процедура є повністю безболісною, все що відчуває людина, яка прийшла на сеанс мікрострумової терапії — це легеньке поколювання. Будь-який дискомфорт, біль, печіння тощо — відсутні. Методика не вимагає реабілітаційного періоду. Список протипоказань значно коротший, ніж в інших омолоджувальних методик. Так, протипоказаннями для застосування мікрострумів є: 

  • Епілепсія. 
  • Онкологічні захворювання. 
  • Наявність металевих конструкцій в організмі.
  • Вагітність та період грудного вигодовування. 
  • Порушення роботи серця та важкі серцево-судинні захворювання. 
  • З обережністю використовують методику при наявності кардіостимулятора, процедуру можна проводити виключно після консультації та за згоди кардіолога 
  • Нещодавно перенесений інсульт. 
  • Алергія на електричний струм. 


Тривалість курсу та сеансів процедури 

Ліфтинг-ефект ви помітите вже після першої процедури. Але для досягнення найкращого результату потрібно пройти повний курс, адже терапія має накопичувальний ефект. Поступово ви будете спостерігати, як покращується ваш зовнішній вигляд. Курс складається в середньому з 15 процедур. Але оскільки кожен організм є індивідуальним та неповторним у своїх реакціях, декому може вистачити 10-12 процедур. 

Сеанс мікрострумової терапії може тривати від 30 до 60 хв. Після проходження повного курсу, через 8 місяців рекомендується виконувати сеанс мікрострумів 1 раз на місяць для закріплення ефекту та пролонгації його дії. 

Мікроструми вдома: піклуйся про себе з Zemits 

Сьогодні за мікрострумовою терапією Вам не обов’язково вирушати до салону краси чи естетичної клініки. Технології Zemits уможливили цей вид догляду вдома або навіть у подорожі. Компактні мікрострумові апарати Zemits — ефективні, невибагливі у догляді та зручні у використанні. Вони і є ваш ключ до підтримання юної, свіжої та сяючої зовнішності. Погляньте, які пропозиції ми підготували для вас. 

Zemits Celltite — інноваційне рішення для підтримання тонусу шкіри та профілактики старіння. Виконує чотири основні функції
  1. Підтяжка 
  2. Розслаблення 
  3. Тонізація 
  4. Омолодження 
Стильний дизайн та маленькі розміри. Мобільність, виняткова дія у зменшенні зморшок, “гусячих лапок”, лімфодренажі та прискоренні регенераційних процесів. Ви можете придбати цей апарат окремо, або у складі вигідної пропозиції Zemits Starter Kit Celltite, де крім гаджету є ще гель для мікрострумової терапії Glory Tight. Заощаджуйте кошти та подаруйте свято своїй шкірі! 


Інший варіант економного набору — Zemits Starter Kit VivoTite. Він охоплює вищезгаданий гель та апарат VivoTite. Ще один портативний помічник тих, хто не звик відмовляти собі у висококласному догляді за шкірою. VivoTite забезпечує щоденний мікрострумовий ліфтинг шкіри всього за декілька хвилин. Протестований і схвалений провідними американськими косметологами, він підтримуватиме тонус та сяйво вашого обличчя та не залишить шансів зморшкам. 


Для тих, хто цінує поєднання компактних розмірів з високою функціональністю, стане у пригоді Zemits ElastiStrom. В комплекті до девайса йдуть електроди та спеціальні мікрострумові рукавички для глибшого пропрацювання тканин та посиленої дії. Він не тільки надає ліфтинг-ефект, а ще й покращує овал обличчя, виводить з тканин зайву рідину, сприяє посиленню внутрішньоклітинного обміну. З ним ви забудете про неглибокі зморшки та носогубні складки.



Тож обирайте свій апарат і відкривайте для себе новий рівень догляду за шкірою. Піклуйтеся про себе, залишаючись молодою та доглянутою разом з Zemits.