Блог UA

Як позбутися мішків під очима?

Blog UA
“Ти що, не виспалася?” “Чи не захворіла ти?” “Виглядаєш втомленою”. “Тобі час у відпустку”. Ці та інші репліки завжди звучать, коли у людини мішки під очима.  А навіть якщо оточення мовчить, бачити в дзеркалі милу, але явно перевтомлену “панду” — не найкращий початок дня.

Набряки додають віку, можуть свідчити про проблеми зі здоров’ям і у переважної більшості людей асоціюються з недосипанням та стресом.

А це зовсім не те враження, яке хочеться створювати про себе. Консилери, косметичні патчі, нарізані огірки, чи в радикальному випадку пластична операція — чи завжди дані методи себе виправдовують? 

Як прибрати мішки під очима? Чому вони з’являються і що це взагалі за явище, поговоримо у сьогоднішній статті. 

Чому з’являються мішки під очима? 

Щоб виявити, яка у мішків під очима причина, слід задати собі головне питання, а саме: чи ця проблема була з вами завжди, чи з’явилася у певний проміжок часу? 

Якщо темні кола — ваші супутники, скільки ви себе пам’ятаєте, імовірно тут зіграла свою небажану роль Її величність генетика. Якщо шкіра тонка, що аж світиться, сині тіні під очима, на жаль, нікуди не дінуться. Інколи те, що приймають за темні кола під очима — результат того, що очі глибоко посаджені, тобто звичайні тіні. В цьому випадку рятує правильно дібраний макіяж. 

З “вродженими” мішками під очима розібралися, поговорім про набуті.  В це складно повірити, але навіть вони мають свою еволюційну роль. Це природно зумовлений жировий прошарок, який захищає зір від агресивних навколишній факторів. Цей прошарок схильний утримувати вологу, навіть у надмірних кількостях. І наша з вами задача — забезпечити відтік цієї вологи, тобто нормалізувати циркуляцію лімфи. 


Косметологи групують фактори появи мішків під очима за статтю і навіть віком. У жінок причинами цього неприємного явища найчастіше виступають: 
  • Недосипання, ігнорування 8-годинного нічного сну. 
  • Набряки під час певної фази менструального циклу. 
  • Некоректно підібрана, неякісна або прострочена декоративна та/або доглядова косметика. 
  • Недотримання гігієни, зокрема сон з макіяжем. 
  • Жорсткі дієти, або, навпаки, переїдання, зловживання солоною їжею, яка затримує рідину в організмі.
  • Дефіцит вітаміну В5. 
  • Зневоднення організму та недотримання питного режиму.
  • Наближення менопаузи, або зниження рівня естрогенів з інших причин. 
  • Шкідливі звички. 

Чоловіки стикаються з проблемою набряків у периорбітальній зоні частіше. Причина — стрес, зловживання алкоголем, дуже напружений робочий графік та перевтома, нездорове харчування. Мішки також можуть з’являтися внаслідок травм очей чи носа, але в такому випадку вони сходять, коли проходить травма і не потребують додаткової терапії. 

Підсумовуючи цей розділ, алгоритм того, що робити, щоб зникли мішки під очима, повинен починатися з фізіологічного обстеження — чи все добре з вашим здоров’ям? Якщо набряки є лише симптомом, слід усунути першопричину. Якщо ж це самостійна проблема — можна переходити до боротьби безпосередньо з нею. 


Як прибрати мішки під очима? 

Перейдемо до способів усунення набряків переорбітальної зони. Серед них найвідоміші: 

  • Налагодження сну та раціону, нормалізація емоційного здоров’я. Звучить банально, але це може стати єдиною і цілком достатньою відповіддю на питання, як забрати мішки під очима. 
  • Косметологічні патчі. На жаль, метод не завжди дієвий, при сильній вираженості мішків під очима не допоможе. 
  • Блефаропластика — як радикальне, проте не завжди безпечне рішення. Має купу недоліків: дорого. Великий список протипоказань. Імовірність побічних ефектів та тривала реабілітація. 
  • Використані чайні пакетики під очі або холодний компрес — так само. Дієво, але не надовго. 
  • Мікрострумова терапія.

На останній хотілося б зупинитися детальніше. Ця безпечна та надійна процедура отримала схвалення дерматологів та косметологів в США і набуває шаленої популярності в Україні. 


Апаратна косметологія вдома: прибираємо мішки під очима 

Секрет мікрострумів в тому, що вони імітують природний струм електролітів шкіри, стимулюючи скорочення м’язів та відновлюючи структуру м’язових волокон.

Слід зазначити, що методика має лімфодренажну дію. З обличчя сходять набряки та стимулюються процеси регенерації та самоомолодження. Звичка регулярно проводити мікрострумову терапію вдома — не тільки ефективний засіб від мішків під очима, але й шлях до свіжого та сяючого вигляду в цілому, а також здоров’я усіх шарів дерми. 

Провести ефективну тонізацію зони під очима допоможе мікрострумовий масажер Zemits CellTite. Інноваційна технологія дарує омолодження природним методом, без застосування будь-якої хімії, хірургічного втручання та ін’єкцій. Приділіть собі 15 хвилин в день на масаж обличчя з CellTite, і вже за тиждень Ваша шкіра здивує Вас позитивними змінами. Будь-який дискомфорт від проведення процедури відсутній. Може відчуватися тепло та невелике поколювання. CellTite — це:

  • Видимий ліфтинг-ефект.
  • Тонізація та підйом тургору шкіри.
  • Поліпшення крово-та лімфообігу. 
  • Зменшення набряклості. 
  • Поступове зменшення темних кіл під очима аж до повного зникнення. 
  • Релаксація м’язових спазмів. 
  • Профілактика появи заломів та зморшок у майбутньому. 
  • Омолодження. Процедура стимулює вироблення АТФ, відповідно — створення основних структурних білків, колагену та еластину. Саме вони відповідають за юність та свіжість шкіри.


Тим, хто цінує мобільність та компактні розміри апарату, рекомендуємо також Zemits ElastiStrom. Мішки під очима не мають жодного шансу,  якщо у вас завжди з собою цей маленький гаджет для догляду за обличчям. У його використанні так само головне регулярність. 

Потужна антивікова технологія представлена мікрострумовими рукавичками та електродами для зручної терапії. Апарат містить три вбудованих режими роботи на дев’яти рівнях інтенсивності, а також комплексні протоколи процедур для використання вдома. 

Як і CellTite, ElastiStrom бореться не лише з мішками під очима, але чинить комплексну дію на зміцнення, омолодження та вирівнювання тону шкіри. Поліпшує лімфообіг та забезпечує мікротренування м’язам обличчя, щоб його каркас довше залишався сильним, а зовнішність — юною. 


Доглядові апарати Zemits — це любов. Отримайте просте рішення, як прибрати мішки під очима і насолоджуйтеся красою. Панди, безумовно, милі створіння, але схожими на них бути зовсім не обов’язково 

Ваша команда Zemits ❤️