Блог UA

Які портативні апарати підійдуть для косметолога початківця: чек лист

Blog UA
Привіт! Якщо ти відкрила цю статтю, значить, серце лежить до краси та здоров’я. І ти вже готова до нового рівня застосування своїх self-care навичок — ти хочеш дарувати красу іншим. Ця стаття покликана зорієнтувати тебе, з чого почати власну кар’єру в естетичній косметології і яке обладнання знадобиться тобі для ефектного старту. 

Ніша естетичної косметології в Україні сьогодні розвивається стрімкими темпами.

Тобі не обов’язково мати медичну освіту, щоб стати естетистом —  професія косметолог має на увазі не тільки медичну косметологію, але й естетичні практики, для яких буде достатньо короткострокових курсів з подальшим отриманням сертифіката, та якісного косметологічного обладнання. Така освіта дозволить тобі заробляти на неінвазивних доглядових процедурах та робити клієнток привабливими та щасливими. 

Хочу бути косметологом. З чого почати? 

Чиста і здорова шкіра завжди на часі. Тому професія косметолога-естетиста — твій ґрунт для впевненого кар’єрного зростання. Сьогодні ти виводиш догляд за собою на професійний рівень, завтра починаєш допомогати в цьому подругам та родичкам, далі на тебе починає працювати “сарафанне радіо”. Твоя клієнтура зростає, і ось ти вже готова відкривати власний салон чи навіть цілу мережу. Окреслім необхідні кроки, як стати косметологом.

  1. Курси косметолога. Знайди їх за рекомендацією або запитом в Google, переглянь відгуки. Часто такі курси є при салонах краси, естетичних клініках. Якщо отримувати освіту косметолога — то під брендом з хорошою репутацією.  Чудовим варіантом буде авторське навчання від відомого косметолога, який вже встиг завоювати собі ім’я у своїй сфері. Можна пройти курс онлайн, але наживо інформація завжди засвоюється краще. Курси не обов’язково мають бути одні. Навпаки, що більше ти поглиблюватимеш свої знання, і що більше сертифікатів у красивих рамочках з’являтимуться на стіні твого кабінету, тим більшою буде лояльність твоїх майбутніх клієнтів.
  2. Закупівля базового набору обладнання.  Професія косметолог вимагає якісного обладнання. Тобі буде потрібно визначитися, які послуги ти надаватимеш. Ми радимо почати з ультразвукового скраберу, мікрострумів та пресотерапії — must-have косметолога-початківця. Трохи пізніше ми розглянемо ці послуги детальніше. В Zemits ми готові допомогти тобі з вибором апаратів, а також навчити ними користуватися. 
  3. Оренда кабінету. Надавай перевагу світлим, охайним приміщенням, бажано в районах з хорошою транспортною доступністю. Початківцям підійде невеликий кабінет, але важливо щоб в ньому було достатньо місця для косметологічної канапки та апаратури, яку ти закупиш. Портативне обладнання Zemits, до речі, дуже компактне і заощаджує місце в твоєму кабінеті. 
  4. Юридичні деталі — на старті твого бізнесу, необхідно заручитися підтримкою юриста, який допоможе тобі у реєстрації твоїх послуг, для уникнення юридичних та податкових складнощів.
  5. Реклама та просування твоїх послуг. Буде чудово, якщо ти звернешся до дизайнера, який оформить власний стиль твого бізнесу. Потрібно замовити візитівки, а також створити сторінки у соцмережах. Останнім часом дівчата шукають собі б’юті-спеціаліста саме в Instagram, тому бери на озброєння цей ресурс. Не забувай про сторіз та періодичні розіграші послуг — це заохотить більшу кількість відвідувачок.

Коли все готово, можна починати працювати косметологом на радість людям та собі у прибуток. А тепер поговоримо про найбільш популярні та корисні процедури серед косметологів-початківців. 


Уз-пілінг - базова процедура

Очищення та оновлення обличчя ультразвуковим скрабером — процедура, яка не має обмежень за віком та типом шкіри, відтак підходить для найширшого кола клієнтів. Методика полягає у впливі ультразвукових хвиль та мікровібрацій певної частоти на шкіру. Невибагливий у користуванні та компактний за своїми розмірами, скрабер вирішує широкий спектр естетичних проблем, а саме: 
  • Комедони та чорні цятки;
  • Лущення шкіри;
  • Надлишок себуму;
  • Перші зморшки;
  • Атонічна шкіра, в’ялість та перші ознаки провисання. 
Ефект від регулярного застосування скрабера — чиста, оновлена, візуально омолоджена та підтягнута шкіра. Це те, за чим переважна більшість клієнток звертається до косметологів-естетистів. А значить, ти зможеш! 

Надскладних навичок для користування ультразвуковим скрабером не потрібно — це можна робити навіть вдома. Все, що потрібно від тебе — це водити гаджетом по обличчю клієнта уздовж масажних ліній та встановлювати потрібний режим. Лопатку, до речі, слід тримати під кутом 45 градусів. Ти з легкістю опануєш такі пристрої, як Zemits SonoSilk та Zemits SkinExpert. А якщо виникнуть питання, то спеціалісти Zemits раді допомогти тобі будь-якої миті! 


Мікрострумова терапія 

Пристрої для мікрострумової терапії працюють, імітуючи біологічні електроімпульси всередині шкіри. Мета процедури — приведення м’язів обличчя в тонус, відновлення їх функціональності, стимуляція лімфатичної системи та природного вироблення шкірою колагену та еластину. Імпульсні струми, які вони продукують, мають низьку інтенсивність та біологічно прийнятні параметри.

Це гарантує повну безпеку та комфорт застосування для клієнта. Для косметолога використання мікрострумових апаратів Zemits запам’ятається легкістю та зручністю. Серед ефектів мікрострумової терапії: 

  • Розгладження мімічних зморшків. 
  • Зменшення мішків та набряків під очима аж до повного зникнення, залежно від вираженості проблеми. 
  • Усунення набряклості обличчя.
  • Повернення чітких та виразних контурів овалу обличчя. 
  • Підвищена еластичність та пружність шкіри. 
Мікрострумову терапію також використовують для реабілітації після пластичної хірургії, щоб обличчя якомога швидше відновлювало свій нормальний стан після оперативного втручання. 

Якщо ти хочеш зарахувати до свого б’юті арсеналу мікрострумову терапію, зверни увагу на моделі Сelltite та Vivotite. Їх ти зможеш використовувати як в своєму кабінеті, так і вдома для догляду за собою.

Якщо ти плануєш виїзні сеанси, і хочеш брати мікроструми з собою, тобі підійде Zemits ElastiStrom. Він такий маленький, що легко поміститься у твою сумочку. В комплекті електроди та спеціальні мікрострумові рукавички для масажу. 

Економний бонус: маємо для тебе класну пропозицію — стартовий набір, який містить апарат VivoTite та інноваційний гель для мікрострумової терапії GloryTight. Виготовлений за веган-формулою, він містить тільки натуральні та корисні компоненти.  


Пресотерапія 

Чого хочуть майже всі жінки, навіть стрункі? Схуднути без зусиль. Ти можеш запропонувати це клієнткам, навіть на початку своєї кар’єри, додавши до списку косметологічних апаратів обладнання для пресотерапії. 

Пресотерапія є різновидом лімфодренажних процедур, де у боротьбі з зайвою вагою та целюлітом, набряками та для поліпшення стану вен та судин використовується герметичний пневмокостюм та ритмічна дія стисненого повітря. Маємо в каталозі і таке обладнання для косметолога. 

Пропонуємо тобі поглянути на апарат для пресотерапії ніг Zemits LipoPremo. Він не тільки допомагає схуднути в ногах, але знімає напруження, позбавляє від целюліту та навіть профілактує варикоз. Можливо, саме його не вистачає у твоєму майбутньому кабінеті? 


Вір у себе, люби свою роботу, і ти обов’язково досягнеш кар’єрних успіхів. А ми в Zemits раді підтрмати тебе, поділитися досвідом та надавати найефективніше обладнання для косметолога. Сподіваємося, цей гайд “як стати косметологом” був корисним для тебе. Ділися ним зі знайомими та розкажи про нас — будемо вдячні! 

Твоя команда Zemits ❤️