Блог UA

Догляд за обличчям перед сном: що треба знати?

Blog UA
Довгий та насичений день позаду, настав вечір — час поринати у домашній затишок, та, звісно ж, проводити твій улюблений вечірній ритуал — догляд за обличчям. 

Так само як ти втомлюєшся на роботі, твоя шкіра втомлюється носити макіяж та реагувати на зовнішні фактори.

Тепер пори потребують відпочинку, чистоти та живлення. Поговоримо про те, як правильно доглядати за обличчям перед сном, щоб зустрічати новий ранок свіжою та красивою. 

Чому вечірній догляд такий важливий? 

Коли ти спиш, твій організм — і зокрема шкіра, працює над самовідновленням. Уві сні змінюються біоритми, у спокої клітини шкіри активніше діляться та відновлюються. Тим, хто хоче якнайдовше залишатися юними, свіжими та вродливими, необхідно видалити зі шкіри на ніч увесь той бруд, що осів на ній за день.

Обличчя може здаватися чистим і після звичайного умивання. Але не весь бруд можна помітити неозброєним оком. Мікрочастинки пилу, мікрозалишки декоративної косметики — тонального крему, тіней, туші — все це забиває пори й заважає їм дихати, відповідно — регенерувати. Тому подаруй шкірі повноцінний догляд з трьох етапів, як рекомендують косметологи. Так, секрет вечірньо-нічного догляду за шкірою полягає у трьох етапах, а саме: 
  • Очищення. 
  • Тонізація. 
  • Зволоження корисними речовинами.
Розглянемо ці етапи детальніше, а заодне й порадимо тобі топові засоби для догляду за обличчям. 


Крок перший: очищення 

Вечірній ритуал догляду за шкірою починається зі зняття макіяжу. Використовуй для цього спеціальний делікатний демакіяж або міцелярну воду. Нанеси засіб на ватяний диск та ніжно притисни його до ділянки, з якої бажаєш змити косметику. Потримай так пів хвилини, тепер візьми наступний, чистий диск та обережними легкими рухами видаляй косметику від центру до периферії. Не слід сильно терти шкіру — вона від цього подразнюється. Також для різних ділянок обличчя (повіки, губи, брови) слід використовувати різні ватні диски. 

Для довершеного очищення, після зняття макіяжу прямуй у ванну, де тебе на поличці, сподіваємося, вже чекає наша пінка Zemits LumiousClear.. Використовуй її правильно, щоб досягти максимального ефекту. 
  1. Візьми флакон з пінкою та легенько натисни на кнопку, підставивши долоню. Маленької та пишної пінної хмаринки буде достатньо, щоб очистити твої пори та попіклуватися про шкіру. Рівномірно розподіли її по обличчю кінчиками пальців. 
  2. М’яко промасажуй обличчя пінкою, приділяючи увагу проблемним зонам. Lumious Clear має ненав’язливий свіжий аромат та дарує відчуття ніжності, заспокійливо діє на шкіру. 
  3. Змий залишок пінки теплою, але не надто гарячою водою, і насолоджуйся свіжістю, яка залишається після вмивання.

Пінка подарує делікатне, а головне якісне очищення — необхідний атрибут щоденного догляду за шкірою обличчя. Вона допоможе підтриманню здорового ліпідного та pH-балансу шкіри, не порушуючи цілісність її захисного шару. Це значить, що регулярне використання пінки допоможе суттєво зменшити запалення та висипання на шкірі, нормалізує роботу сальних залоз та подарує шкірі сяяння і чистоту. 

Мікс природних компонентів у складі пінки підібраний так, щоб вмістити у трихвилинне вмивання повноцінну турботу про шкіру. Zemits LumiousClear містить екстракт сфагнуму, низькомолекулярний гідролізат цільного зерна чорного рису, бета-глюкан вівса та олію крамбе (останню ми використали замість силікону). 

Що це значить для тебе? Те, що пінка має антисептичну дію, заспокоює подразнення, за умов регулярного догляду запобігає висипанням та матує шкіру, підтримує її природну захисну функцію. Словом — спробуй сама, і ти захочеш замовити ще. 


Крок другий: тонізація 

Одразу після очищення та вмивання, переходь до вечірньої тонізації з тоніком Joyfil Toning Solution. З його допомогою шкіра, по-перше, буде більш якісно очищена, а по-друге (і головне) — насититься корисними мікроелементами, які стимулюватимуть її саморегенерацію під час твого нічного сну. 

По-перше, він ні в якому разі не пересушить твою шкіру, навпаки — натуральні інгредієнти в його складі сприятимуть глибокому зволоженню. На додачу, продукт чинить заспокійливу та очищувальну дію, тому він підходить для проблемної шкіри. Як самостійно, так і у тандемі з пінкою LumiousClear, підтримує pH баланс та допомагає врегулювати вироблення шкірного сала (себуму), що особливо корисне в підлітковому віці та для тих, хто страждає на підвищену жирність шкіри. “Розумна” натуральна формула тоніку виконана таким чином, щоб зволожувати суху шкіру, а жирну — навпаки, трохи підсушувати. 

Така дія зумовлена натуральним складом тоніку. Він містить цінні екстракти гамамелісу, гарбузового насіння, ламінарії та чорного горіху, а також гідролат кори верби. 

Не вдаючись у детальний опис кожного інгредієнту (зацікавившись, ти можеш прочитати про ці компоненти в Google або на сторінці із засобом), підсумуємо. Тонік нормалізує роботу сальних залоз, підсилює регенерувальну дію, дарує антивіковий та поживний ефекти. Також він звужує пори, зменшує запалення, за умов регулярного використання — зменшує вираженість вугрової висипки, зайвої пігментації та постакне. Має потужний антибактеріальний ефект, покращує внутрішньоклітинні процеси кровообігу. І ще одна “фішка” тоніку — ніжний, насичений аромат. 


Крок третій: зволоження та насичення корисними речовинами 

Після вмивання та тонізації настає черга найвідповідальнішого етапу — нанесення маски, яка подарує шкірі необхідні їй корисні речовини. Підбір маски потрібен індивідуальний під кожний тип шкіри. Тому, не буде зайвим звернутися за порадою до косметолога, який підбере Ту Саму маску, яка перетворить тебе на принцесу на ранок. 

Але і ми не хочемо лишатися осторонь — не залишати ж тебе без косметики Zemits на останньому етапі!  Для зволоження, насичення та регуляції дермальних процесів ми рекомендуємо тобі два продукти. Це універсальна альгінатна маска Zemits Q-Refresh Algae Mask та детокс-формула на основі цілющої блакитної глини Zemits Silkentox. 

Zemits Q-Refresh: про переваги та особливості застосування 

Серед тих, хто пробував на собі альгінатні маски, дуже мало тих, хто залишився байдужим чи незадоволеним їх дією. Особливо, якщо мова йде про альгінатну маску Zemits Q-Refresh.. Ще декілька років тому, щоб відчути на собі переваги альгінаток, необхідно було вирушити на прийом до косметолога або у СПА-салон. З нашою маскою, повноцінну СПА-процедуру ти можеш спокійно зробити вдома ввечері. Так, ти не помилилася — професійний догляд за обличчям можна отримати, навіть сидячи у себе в ванній, на дивані, чи де тобі буде зручно. 

Головна особливість альгінатної маски — її щільна, гумоподібна текстура. Застигаючи на обличчі, вона утворює повітронепроникну, еластичну та щільну субстанцію, яка краще втримує вологу та сприяє глибшому проникненню поживних речовин до шкіри. 

Свою назву подібні маски отримали завдяки речовині під назвою альгінат, яка добувається з бурої водорості. Саме він забезпечує застигання маски у пластичну масу. Крім альгінату, маска Q-Refresh містить екстракт алое, ягід асаї та діатомову землю — золотий склад, який дарує продуктові незамінні властивості, а саме: 
  • Придатність до будь-якого типу шкіри. 
  • Відсутність вікових обмежень для застосування. 
  • Потужний і помітний ліфтинг-ефект. 
  • Сильні видимі зміни шкіри на краще після першого використання. 
  • Гіпоалергенність.
  • Здатність надати обличчю більш здоровий, свіжий колір. 
  • Ефективність у боротьбі з гіперпігментацією, розширеними порами, тьмяністю шкіри, акне, куперозом.


Професійний детокс вдома з маскою Silkentox 

Якщо ж ти маєш проблемну шкіру, чи скаржишся на занадто активну роботу сальних залоз, тобі чудово підійде маска на основі блакитної глини Zemits Silkentox .

В принципі, її формула універсальна, тож підійде і нормальній шкірі, не бажано застосовувати лише у випадку, якщо шкіра здатна до сухості. 
Вже після першого застосування маски ти відчуєш вау-ефект — ніжна, гладенька та оксамитова шкіра чекає тебе попереду. Маскою ідеально завершувати домашній протокол очищення та насичення. Відмінно матує, звужує пори та запобігає потраплянню бруду та бактерій.

Як і всі косметичні засоби Zemits, маска містить комплекс корисних екстрактів. Так, екстракт кори білої верби відповідає за нормалізацію роботи сальних залоз, звужує пори, служить природним ексфоліантом для відмерлих клітин шкіри. Екстракт розмарину лікарського дезінфікує та вбиває бактерії, масло шипшини допомагає від подразнень та лущення, а екстракт листя чорного горіху заспокоює запалення та прискорює процеси регенерації. 

Є ще варіанти наборів для палких прихильників косметики Zemits. Обери свій набір для догляду за обличчям тут


Сподіваємося, наша стаття була тобі корисною! Тепер ти знаєш всі етапи догляду за обличчям увечері. Між іншим, ранковий догляд за обличчям проводиться майже так само.  Залишай відгуки та користуйся на здоров’я — ми завжди раді надати тобі найкращі можливості, щоб потурбуватися про себе.
З любов’ю, Zemits Home Care!