Блог UA

Випадіння волосся: що робити та як допоможе дарсонваль?

Blog UA
Волосся — окраса жінки. Ми всі докладаємо багато зусиль, щоб воно виглядало бездоганно — відвідуємо перукарні, ретельно підбираємо шампуні, наносимо маски, масла та бальзами. Тому патологічне випадіння волосся, коли воно стається, перетворюється для нас на справжню трагедію. 

Якщо навіть чоловіки можуть впасти в депресію через облисіння, що вже й казати про нас, жінок? Якщо не вдається впоратися з проблемою самотужки, слід звернутися до професійного трихолога, пропити курс вітамінів, а також радикально переглянути свій раціон та спосіб життя.

Поговоримо про цю делікатну проблему детальніше —  розглянемо у нашій статті причини випадіння волосся, методи розв'язання проблеми та познайомимося з такою чудодійною процедурою, як дарсонвалізація. Дарсонваль — надійний, безпечний та зручний спосіб врятувати ситуацію, а разом з Zemits ця процедура доступна вам навіть вдома. Отже, почнемо з найбільш очевидних причин. 

Чому випадає волосся? 

Насправді випадає волосся у нас регулярно, і це цілком природний процес — так оновлюється волосяний покрив. Аналогічно відлущується відмерла шкіра, поступаючись новій, тож переживати немає сенсу. За одне миття голови може випасти до 15-20 волосків, і це нормально. 

Коли випадає волосся після ковіду — організм відновиться, і втрачена краса відросте, але в цьому разі проблема пов’язана зі зниженням імунітету і необхідно проконсультуватися з косметологм саме на цей рахунок.

В разі випадіння волосся після пологів винен гормональний фон — в крові знижується концентрація естрадіола та підвищується пролактин. Молоді мами можуть втрачати до 400 волосків на добу через 3 місяці після пологів. І так само, процес припиняється сам приблизно через пів року.  Його можна і потрібно стримувати — підібрати вітаміни допоможе косметолог, який займався веденням вашої вагітності, а коректну терапію — професійний трихолог. 


Серед менш очевидних причин спонтанного облисіння можна виділити наступні: 
  • Гормональні порушення — вам слід перевіритися в ендокринолога.
  • Вплив на організм хімічних та радіоактивних речовин — можливо, вам слід піти з роботи на шкідливому підприємстві та покращити екологічні умови навколо себе, змінивши місце проживання. 
  • Авітаміноз — з такою проблемою часто стикаються любительки суворих дієт чи, навпаки, хаотичного та незбалансованого харчування. Якщо це про вас, то досить мучити себе. Додайте до раціону овочі, фрукти, білкові продукти. В разі, якщо регулярне та повноцінне харчування недоступне, пропийте курс відповідних вітамінів. 
  • Неправильний догляд. Причиною для втрати волосся може стати зловживання сушкою феном, шампунь, який не підходить, часте фарбування й особливо знебарвлення. В результаті волосся стає ламким, слабким і відповідно випадає. 

Відрізнити патологічне випадіння волосся від природного можна за наступними ознаками: 
  • Збільшення кількості волосся, що випало, після миття голови. 
  • Ситуація з “волохатим гребінцем”, коли на ньому залишається велика кількість волосся. 
  • На голові з’являються окремі лисі “острівки”. 
  • Крім того, ви помічаєте, що у вас порідшали вії та брови. 
  • Зуд та лущення шкірного покриву голови.
Так чи інакше, помітивши в себе проблему з волоссям, слід розібратися у її першопричині. 


Домашні лайфхаки

Народна медицина придумала багато лайфхаків від алопеції. Шукаючи, як зупинити випадіння волосся в домашніх умовах, ви можете знайти такі поради як маска з цибулею і медом, застосування хни, обгортання з червоним перцем тощо. Чи варто казати, що облисіння є медичною проблемою, а “бабусині поради”, крім того, що їх ефективність нічим не доведена, можуть тільки нашкодити?

Одним з найдієвіших способів побороти алопецію без хірургічних втручань та сильнодійних[ препаратів є звернення до апаратної косметології. При різних типах випадіння волосся, що робити — залежить від першопричин та ступеню проблеми.

Чи допоможуть апаратні косметологічні процедури?

Сучасна косметологія пропонує багато методик та засобів для зміцнення волосяних цибулин, які допоможуть припинити, чи принаймні призупинити неприємний процес до визначення основних причин та початку повноцінного догляду. Але в кожної з методик свої особливості та недоліки. Коротко про кожну з них. 

Маски від випадіння волосся діють лише у складі комплексної терапії, одних тільки масок замало, щоб укріпити волосся від випадіння. 

Плацентарна терапія. Препарати на основі гідролізату плаценти людини вводяться внутрішньовенно та внутрішньошкірно. Вони призначені для зупинки випадіння волосся та прискорення його зростання. Плюси: дієво. Мінуси: інвазивно. Дорого. Підходить не всім як з фізіологічних, так і з ідеологічних міркувань. 

Лазерна терапія. Так само, дієва у 90% випадків, але також недешеве задоволення, яке може дозволити собі не кожен. Має досить великий список протипоказань, починаючи від вагітності і закінчуючи психологічними захворюваннями. 

Мезотерапія підходить більше для профілактики сивини та покращення стану волосся. Вона дійсно здатна сповільнити випадіння, але не підходить у якості прицільної терапії алопеції. Крім того, відвідувати ці процедури слід регулярно, а час на похід в салон є не у всіх. 

В домашніх умовах для зупинки облисіння найкраще підходить дарсонваль. Це давня методика, їй більше 100 років, але її ефективність та поєднання з сучасними технологіями творять дива. Маленький апарат дарсонвалю, про який піде мова далі, здатен позбавити вас від локальної катастрофи у вигляді випадіння волосся. 


Як діє дарсонваль на шкіру голови?

Дарсонваль — косметологічний пристрій, що працює від електромережі. Зовні він нагадує плойку, в комплекті зазвичай ідуть декілька насадок. Коли вмикаєш дарсонваль, він починає подавати електричні імпульси малої інтенсивності
Застосування апарату є дуже приємним та комфортним — при роботі, він може трохи поколювати, а у повітрі розповсюджується свіжий запах озону. 

Дія дарсонваля розширює капіляри, чинить спазмолітичний вплив на судини, підсилює мікроциркуляцію у тканинах. Тканини краще насичуються киснем, зменшуються осередки запалень, еластичність шкірного покриву зростає. Активізується також живлення волосяних цибулин, відповідно вони міцнішають і волосся більше не випадає. 

Переваги Zemits PureKio

Zemits PureKio — новітній апарат дарсонвалізації, розроблений у Каліфорнії. За його допомогою ви матимете можливість доглядати не тільки за волоссям, але й за обличчям та тілом. Це дієва фізіотерапевтична процедура у портативному форматі.Серед переваг апарату — розширений набір з чотирьох різноцільових насадок, комфортні налаштування та SMART-система управління, контролювати параметри можна завдяки зручному рідкокристалічному дисплею.

Підходить для всіх типів волосся та шкіри. Крім базового оздоровлення, дарсонваль відрегулює вироблення себуму (шкірного сала) на голові, приведе шкіру в тонус, істотно знизить випадіння волосся. Апарат прискорить кровообіг та активізує внутрішньоклітинні процеси. 


Ви оціните його універсальність — він не має обмежень за віком, типом шкіри чи волосся. Комплектація Zemits PureKio робить його придатним для роботи як з волоссям та шкірою голови, так з обличчям та усіма ділянками тіла. Інноваційний дизайн та якісні матеріали, з яких виготовлений апарат, дозволяє налаштовувати процедуру відповідно до ваших індивідуальних потреб, встановлювати необхідний часовий проміжок, регулювати потужність процедури. 

Що робити, якщо випадає волосся? Перш за все, придбати дарсонваль та спробувати зміцнити волосся озоном та мікрострумами. Ефект вам сподобається. До того ж користуватися PureKio зручно та приємно. Спробуйте й забудьте про випадіння волосся разом з Zemits HomeCare!