• /
  • /

Догляд за шкірою влітку: інструкція від Zemits Home Care

Ми знаємо, як ти чекала літа! Ці теплі, сонячні дні, відпочинок, засмага, море і море позитивних вражень. Так літо — це ідеально!
Але чи ідеальна це пора для твоєї шкіри? Тут можна сказати категоричне “Ні!”. Чому? Через значну кількість агресивних факторів, які на неї діють негативно.
Але сьогодні ми дамо інструкцію, як допомогти твоїй шкірі та мінімізувати негативний ефект. Тримай детальну інструкцію літнього догляду від Zemits Home Care. Щаслива шкіра — щаслива ти, поїхали.

Основний “ворог” твоєї шкіри влітку

Напевно кожен знає, що ультрафіолет викликає передчасне старіння шкіри та шкідливий без косметичного захисту. Це можна почути в рекламі, прочитати в журналі чи в інтернеті. Так, активне ультрафіолетове випромінювання діє негативно на нашу шкіру, але як саме? Нумо розберімось.

Окислювальний стрес. Частина кисню, який поглинається клітинами шкіри, перетворюється в активні форми кисню — нестабільні молекули, в тому числі й в вільні радикали. Це природний процес, якийзрівноважується антиоксидантами. Але якщо таких активних молекул стає сильно багато — відбувається окислювальний стрес. Цей процес руйнує всі клітинні структури: білки, ліпіди, ДНК. Саме тому порушується бар’єрна функція шкіри, вона погано зберігає вологу й протистоїть бактеріям.

Пошкодження позаклітинного матриксу. Це основа сполучної тканини, яка складається з різних білків: колагену, еластину, гіалуронової кислоти. Позаклітинний матрикс постійно оновлюється, в ньому в балансі відбуваються процеси руйнування та оновлення. Але коли ультрафіолет проникає в дерму він пригнічує процеси оновлення та підсилює руйнівні механізми. Внаслідок такого дисбалансу шкіра виробляє менше колагену та еластину — й швидше старішає.

Саме через активний уф-вплив на шкірі можуть з’являтись зморшки, а біля очей “гусячі лапки”. Та й сама шкіра стає менш зволоженою та в’ялою. Які етапи догляду допоможуть ліквідувати такі негативні наслідки?

Крок 1: Обережне очищення

Природний бар'єр шкіри — ось що потрібно зберегти в першу чергу, адже він захищає від зовнішніх негативних факторів та бактерій. Агресивні очищуючі речовини пересушують шкіру та руйнують цей бар’єр. Тому дуже активні очищуючі засоби — це табу. Сюди ж відносяться скраби, які мають у своєму складі абразивні часточки. Такі абразиви дряпають шкіру та могуть стати головною причиною гіперпігментації.

Але пори шкіри влітку особливо швидко накопичують забруднення та залишки себуму. Що ж робити? Очищувати чи не очищувати? Ідеальним варіантом стане ультразвуковий пілінг — процедура, яка активно, але водночас і делікатно очищує пори від забруднень.

Його головна особливість в атраматичному звільненні пор від бруду, залишків себуму та відмерлих клітин. Вміст не видавлюється (як це відбувається під час механічної чистки, а виштовхується ультразвуковими хвилями. Таким чином цей процес не порушує цілісність шкірного покриву. До того ж ультразвукові хвилі прискорюють лімфообіг та кровообіг, чим стимулюють насичення клітин шкіри молекулами кисня та корисними речовинами.

Для того, щоб пройти процедуру ультразвукового пілінгу — не обов’язково йти до салону краси. Зараз ця технологія вже доступна для домашнього використання. Такі скрабери як Zemits SonoSilk та Zemits Skin Expert підходять для будь-якого типу шкіри, діють ефективно та не мають реабілітаційного періоду. Ультразвуковий пілінг — те що треба для очищення влітку!

Крок 2: Зволоження

Через те, що влітку шкіра виробляє в декілька разів більше захисного себуму, ми думаємо, що їй не потрібне зволоження. Одна з найбільших оман, адже в спеку клітини відчувають дефіцит вологи та потребують максимального зволоження. Особливу увагу приділяйте шкірі під очима. Це той випадок, коли додаткове живлення не буде зайвим. Використовуй креми, емульсії, зволожувальні маски — все, що допоможе зберегти комфорт та красу шкіри.

Подбай як про косметичні засоби, так і про косметологічні процедури. Підтримати рівень зволоженості шкіри та тонус допоможе мікрострумова терапія. Технологія імітує природні струми організму, використовуючи електричний струм малої потужності. Такі імпульси прискорюють внутрішньоклітинні процеси регенерації. Шкіра стає більш пружною, еластичною і щільнішою.

Вони також зміцнюють шкіру та піднімають клітинний імунітет. Наш Zemits Celltite діє позитивно навіть на таку делікатну зону як шкіра під очима. Вона найтонкіша та потребує максимального догляду.

Крок 3: Захист

Твоє головне завдання — забезпечити шкірі максимальний захист. Напевно, ми будемо банальними, бо таке ти чуєш звідусіль, але головне — це захист. SPF у складі навіть денного крему — необхідність, від якої нікуди не дітись.

Якщо ж все-таки ти пропустила декілька сонячних “обіймів” і на шкірі з’явилась пігментація — не біда. В цьому допоможе наш апарат ультразвукової LED терапії Zemits UltraGlow. Червоний світлодіод допоможе утримати вологу в шкірі, підвищить рівень природної гідратації та простимулює вироблення колагену. Зелений світлодіод заспокоїть шкіру, допоможе зменшити пігментацію, веснянки та відбілить шкіру. Ну а синій світлодіод допоможе врегулювати вироблення шкірного сала в жаркий, літній період.
Ну і ще декілька порад наостанок:

  • Не використовуй щільну косметику в цей час. Такі засоби будуть швидше забивати шкіру та простимулюють утворення запалень та чорних цяток.
  • Вмивайся не частіше 2-3 разів на день з використання очищуючих засобів.
  • Пий більше води, це твоє основне джерело здоров’я та зволоженості шкіри.
  • Врегулюй свій режим сну.
  • Займайся спортом.
  • Харчуйся збалансовано.
Та насолоджуйся цією гарячою літньою порою, ну а Zemits Home Care тобі в цьому допоможе!

Підписуйтесь на наші соцмережі -

там ви знайдете інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care