• /
  • /

Удосконалення домашньої рутини: світлотерапія та ультразвукова терапія

Домашній догляд вже давно вийшов за рамки звичайних масок та механічного очищення. Тепер це багатоетапний процес, в якому застосовуються інноваційні технології. Портативна ніша постійно поповнюється новим апаратами на їх основі.
LED-терапія та ультразвук — технології, які надають комплексний позитивний вплив на шкіру.
Сьогодні ми про них і поговоримо. Що таке LED-терапія (світлотерапія), що таке ультразвукова терапія, принципи їх роботи та ефективність. Також ми розповімо про новинку від Zemits HomeCare, яка об'єднала в собі ці дві ефективні технології.

Як працює ультразвукова терапія?

Апарат генерує високочастотні звукові коливання, які проникають всередину шкіри, надаючи ефект мікромасажу на клітинному рівні. Такий вплив стимулює прискорення кровообігу та лімфообігу, внаслідок чого поліпшується внутрішньоклітинний обмін, клітини швидше наповнюються киснем та корисними речовинами. Ультразвук також прискорює процес регенерації клітин, піднімає їх тонус та нормалізує вироблення шкірного сала.

Процес це делікатний, безболісний й універсальний, підходить для будь-якого типу шкіри та опрацьовує широкий спектр проблем. Ультразвукова терапія звужує пори, прибирає вугри, нормалізує процес виділення себуму, повертає шкірі свіжість, молодість та сяйво. У комплексі зі світлотерапією, вони показують відмінні результати в боротьбі з віковими змінами, пігментацією та іншими естетичними проблемами.

Як працює LED-терапія?

В основу ідеї світлотерапії лягло спостереження, що сонячні промені певним чином впливають на шкіру. Спочатку навіть проводилися дослідження у сфері догляд за шкірою штучним ультрафіолетом. Але виявилося, що ультрафіолет не тільки корисний, а й шкідливий. Тоді від розвитку цієї ніші відмовилися.

Наша шкіра здатна поглинати світло та перетворювати його в енергію. Але їй корисні тільки світлові промені певної довжини. Щоб створити промені штучним шляхом, використовуються певні хімічні сполуки. Вони під дією електричних імпульсів створюють штучне випромінювання певної довжини та кольору. Світлотерапія для обличчя стала популярною процедурою, яка допомагає боротися з широким спектром естетичних проблем.

У косметології найчастіше застосовують червоний, синій та зелений світлодіод. Зараз розглянемо дію кожного більш детально.

Світлотерапія: червоний світлодіод

Діапазон довжини цього світлового променя — від 633 до 840. Червоний світлодіод найефективніше працює з віковими змінами. Він проникає вглиб шкіри, на рівень розташування фібробластів, які відповідають за вироблення волокон колагену та еластину. Які результати варто очікувати після курсу світлотерапії з червоним світлодіодом:
  • Омолодження шкірного покриву шляхом прискорення внутрішньоклітинного метаболізму.
  • Підвищення еластичності та пружності шкіри. Червоний світлодіод прискорює циркуляцію крові, внаслідок чого в клітини надходить більше корисних речовин і кисню.
  • Зменшення запалень, подразнень та почервоніння.
  • Зменшення глибини зморшок. Прискорення вироблення нових волокон колагену роблять шкіру молодше і зменшують вікові зміни.

Світлотерапія: синій світлодіод

Та хвиля, яка найкраще підходить для жирної, проблемної шкіри. У неї короткий діапазон світлової хвилі — від 400 до 510 нм. За діапазоном вона знаходиться недалеко від ультрафіолету, тому має ті ж антибактеріальні властивості, але без шкоди шкірі.

Проникає всього лише на глибину 1 мм, але цього достатньо, щоб боротися з Propionibacterium acne, бактерією, яка провокує висипання та акне. Синє світло також насичує шкіру киснем, заспокоює роздратування і висипання. Синій світлодіод рекомендується для роботи з помірною або слабкою формою акне. Але він працює і в профілактичних цілях, тому підходить практично всім.

Світлотерапія: зелений світлодіод

Довжина зеленої світлової хвилі — 515-550 нм. Підходить для чутливої, схильної до подразнення та пігментації шкіри. Він освітлює колір обличчя, поступово прибираючи веснянки, пігментні плями, вікові плями. Все відбувається через те, що зелене світло поглинається клітинами, які виробляють меланін. Він уповільнює виробництво меланіну і руйнує його надлишок.
Відновлює природний баланс шкіри, добре взаємодіє з іншими методиками догляду й омолодження шкірного покриву.

LED-терапія: особливості процедури

Завжди пам'ятайте про те, що всі косметологічні засоби, нанесені перед процедурою, під час світлотерапії можуть потрапити глибше, в шари епідермісу, дерми. Тому перед процедурою завжди ретельно очищайте поверхню шкіри й не використовуйте речовини, в складі яких є ретинол або ж AHA/BHA-кислоти.

Перед світлотерапією можна провести легкий пілінг або мезотерапію. Випромінювання допоможе корисним речовинам проникнути глибше в шкіру

Zemits UltraGlow — революція домашнього догляду

Ще недавно процедури світлотерапії та ультразвукової терапії були прерогативою професійної сфери косметологічних салонів. Але все змінилося! Компанія Zemits створила портативний апарат, який уможливив використання ультразвукової LED-терапії в домашніх умовах.

Zemits UltraGlow — апарат, який об'єднав в собі дві апаратні методики: ультразвуковий вплив та фототерапію в трьох кольорах. Завдяки такому розширеному функціоналу, він може ефективно працювати з:
  • Будь-яким типом шкіри, навіть з чутливою та роздратованою.
  • Висипаннями, акне і постакне.
  • Віковими змінами, зморшками.
  • Втратою тонусу і сухістю шкіри.
  • Пігментацією і віковими плямами.

Портативний прилад надає комплексну дію. Це тонізація — ультразвук звужує пори, прискорює кровообіг і лімфообіг, а світло піднімає імунітет клітин.

Це омолодження — світлодіод запускає процес неоколагенезу, а ультразвукові хвилі підтягують шкіру та прискорюють внутрішньоклітинний обмін речовин.

Це живлення шкіри — ультразвукова процедура піднімає еластичність мембран, дозволяючи корисним речовинам проникати глибше всередину. А світлотерапія насичує клітини киснем й покращує струм лімфи.

Це рішення естетичних проблем — Zemits UltraGlow вирівнює рельєф шкіри, зменшує роздратування і висипання. Зменшує розацеа, пігментацію, оновлює шкіру й капіляри.
Цілий комплекс переваг в одному потужному портативному пристрої. Zemits UltraGlow створений для підняття вашого домашнього догляду на новий рівень!

Підписуйтесь на наші соцмережі -

там ви знайдете інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care