• /
  • /

Як вивести зайву рідину з організму?

З ранку на щоці відбилась подушка і ніяк не хоче проходити? Вчора ти важила на 2 кг менше, але після солоної їжі на ніч ваги показують щось не те з ранку? Так, це означає, що до тебе прийшла набряклість. Одна з найпоширеніших проблем, з якою стикалась напевно кожна людина (якщо ні — тоді тобі дуже пощастило або ти не пам'ятаєш).
Це звичайно не кінець світу і не +10 кг, але погодься, коли вчорашні джинси, які були як раз, а сьогодні трохи малі — це бісить. Це дратує і допікає.
Саме тому ми сьогодні поговоримо про те, як позбутися набряків та вивести зайву воду з організму. Поїхали.

Чому в організмі накопичується зайва рідина?

Тут причин може бути безліч. Але вони діляться на дві категорії. Застій рідини, який спровокований захворюванням (тому перед якимись діями потрібно обов'язково проконсультуватися з косметологом) та застій, спровокований незначними порушеннями організму, такими як:

  • Низька фізична активність. Це відноситься до тих, хто працює за комп'ютером або веде сидячий спосіб життя. Лімфа якісно не циркулює, не виводить з організму шлаки та токсини. Тому найпоширеніша причина набряків — це відсутність якісної фізичного навантаження на організм.
  • Погане харчування. Постійні перекуси, швидкоїжа, багато солоного, смаженого, копченого в раціоні — все це заважає виведенню зайвої рідини. Ти напевно найчастіше чула: "Щоб вода не затримувалася в організмі — треба їсти менше солі!". Це вірно, адже сіль в організмі відіграє дуже важливу роль. Вона підтримує рівновагу внутрішньоклітинної та позаклітинної рідини, регулюючи таким чином артеріальний тиск. Чим більше натрію (солі) в організмі, тим вище артеріальний тиск та тим більше рідини затримується в організмі.
  • Гормональні зміни. Це можуть бути як скачки під час циклу, так і постійне відхилення. Якщо причина в цьому — без допомоги косметолога тут не обійтися.
  • Мало води протягом дня. Водний баланс організму дуже важливий, адже саме з водою з організму виводяться шлаки, токсини, зайва сіль. В середньому, кожній людині необхідно в день 2-3 літри чистої води для правильного функціонування організму.
  • Шкідливі звички. Алкоголь, куріння — кожен знає про негативний вплив цих речовин на організм. Вони сповільнюють внутрішньоклітинний метаболізм, а алкоголь є відмінним діуретиком, який виводячи воду з організму, потім змушує її поглинати у величезних кількостях. Такий незбалансований рідинний режим й провокує набряклість.
  • Багато рідини на ніч. Вночі активність нирок знижується та вся вода, яку ти випила, залишається в організмі й поширюється по тканинах. І на ранок — привіт набряки!
Самою явною ознакою застою в організмі є вм'ятина від подушки на обличчі, яка ніяк не хоче пройти, навіть через 15-20 хвилин після пробудження. Або сліди від шкарпеток на кісточках, які залишаються навіть через годину.

Виводимо воду

Як же легко позбутися від 3-5 кілограмів, тільки коштом виведення зайвої рідини? Лови докладну інструкцію від Zemits Home Care.

1. Коригуємо харчування

Визволи організм від зайвого навантаження на внутрішні органи, всього лише підкоригувавши своє харчування. Менше солоних страв та продуктів, соусів, майонезу. Також бажано прибрати десерти, заміни їх сухофруктами або фруктами (але не у великій кількості!). Велика кількість цукру в крові буде також затримувати воду. Адже у глюкози є одна особливість — вона прив'язує до себе молекули води. Саме тому скориговане харчування та правильний режим прийняття їжі — ключ до позбавлення від набряків.

Приділи увагу продуктам, які багаті вітамінами групи В і магнієм. Вони допоможуть відновити порушений водний обмін.

2. Відновлюємо питний режим

Нам треба пити багато води, щоб позбутися від набряків. Звучить дивно, чи не так? Річ у тому, що коли в наш організм потрапляє мало води, він вирішує, що наступають "важкі часи" й починає запасати рідину в клітинах про запас. Саме тому з'являється набряклість.

Потрібно підтримувати водний баланс щодня. Але тільки чиста вода, інші рідини не береться до уваги — соки, чай, кава.

3. Піднімаємо фізичну активність

Щоб прибрати набряки, в організмі потрібно розігнати кровообіг і лімфообіг. Тут тобі в допомогу кардіо тренування. Вони посилять потовиділення й наситять клітини молекулами повітря.

Також не забувай робити перерви під час тривалого сидіння. А то ми знаємо, як воно буває: якесь термінове завдання, від якого неможливо відірватися, потім щось ще і ще. Ось так і проходить робочий день, після якого набрякають ноги та посилюється можливість появи целюліту. Адже лімфа протягом дня не циркулює як треба.

Косметологія позбавляє від набряків

Так, деякі косметологічні методики показують дуже круті результати в боротьбі з цією естетичною проблемою. Особливо хочемо виділити дві — пресотерапію і вакуумний масаж.
Але якщо пресотерапія, при всій своїй ефективності та відмінній результативності, процедура все-таки салонна й рідко у кого вдома можна зустріти цей апарат (хоча таке буває). Те вакуумна технологія вже доступна для домашнього використання в портативному варіанті.

Так, майбутнє вже настало. Завдяки інноваційним технологіям габаритний апарат вакуумної терапії перетворився в стильний, але потужний та надійний Zemits Marvelouslim. Цей вакуумно-роликовий масажер, який допоможе прибрати зайву рідину (а заодно і целюліт із зайвими сантиметрами) з проблемних зон. Вакуум надає зворотний тиск на ділянку шкіри, прискорюючи лімфообіг та кровообіг. Внутрішньоклітинні процеси прискорюються, а лімфатичні застої швидше «прощаються» з молекулами рідини.

Комфортний у використанні, він оснащений трьома насадками різних розмірів, які ідеально підходять для опрацювання як великих, так і малих зон: рук, ніг, стегон, живота, сідниць. А три режими потужності допоможуть підібрати правильний вплив як для самої чутливої, так і для щільної шкіри. Додатковий терморежим розігріває насадку, роблячи процедуру комфортною.

Це ідеальний варіант для домашнього лімфодренажу, який допоможе не тільки позбутися зайвої рідини, але і скоригувати параметри.
Комбінуючи всі ці поради, ти незабаром відчуєш, що організм перестав «накопичувати» воду, а легкість тіла стане приємною буденністю. Ми в Zemits Home Care знаємо, як порадувати наших дівчат найкращими результатами!

Підписуйтесь на наші соцмережі -

там ви знайдете інформацію про новинки та актуальні акції від Zemits Home Care