Блог UA

Чому з’являються прищі на спині?

Blog UA
Прищі на спині — неприємна тема, з якою кожен стикався хоч раз в житті. Прищі на спині у жінок змушують відчувати комплекси на пляжі, у басейні. в літньому відкритому одязі тощо. А в деяких випадках підшкірні прищі на спині можуть сигналізувати про наявність захворювання, і слугувати приводом для походу до косметолога. Чому ж утворюється висип на спині та як цьому зарадити? Про це й піде мова у нашій статті. 

Чому з’являється висип на спині? 

Прищі  найчастіше є наслідком закорковування сальних залоз шкірним салом (себумом) внаслідок його надмірного вироблення. Поширені місця локалізації прищів — плечі, поперек, лопатки, а також зона проміж лопатками.

Попри розповсюджений стереотип, гендер не відіграє жодної ролі в утворенні прищів: прищі на спині у чоловіків та прищі на спині у жінок мають однакові причини. 
Останні, своєю чергою, поділяються на зовнішні та внутрішні. 

До зовнішніх причин висипань та запальних явищ на спині відносимо: 
  • Нехтування особистою гігієною. Спина — зона, яка містить найбільшу кількість сальних залоз, а відтак потребує особливо ретельного догляду. Спина першою починає страждати від відсутності гігієни — сальні залози закорковуються приєднуються бактерії та виникають акне. 
  • Надмірна любов до тісного, облягаючого одягу. Якщо тіло постійно знаходиться у тісних “обіймах” одягу, це може виглядати ефектно, але не сподобається шкірі. Погіршується терморегуляція, і пори забиваються ще більше. 
  • Синтетика та неякісні тканини — бавовняний одяг пропускає повітря і шкіра дихає. А от волокна синтетики провокують скупчення мікробів та відповідно появу висипки. 
  • Доглядова та декоративна косметика, яка не якісна або не підходить вашому типу шкіри. 
  • Розпущене довге волосся влітку. Волосся може подразнювати шкірні покриви, і ті реагуватимуть підвищеним виробітком себуму.


Внутрішні причини утворення висипки на спині: 
  • Генетика (акне можна успадкувати від батьків). 
  • Гормональний дисбаланс, про який вже йшлося вище. 
  • Прийом деяких медикаментів на постійній основі, зокрема гормональних та антидепресантів. 
  • Неправильне харчування — якщо ви зловживаєте продуктами з підвищеним глікемічним індексом, слід бути готовими до появи висипок на спині. 
  • Психоемоційні фактори. В це складно повірити, але навіть стреси, депресії та фонове незадоволення власним життям можуть викликати прищі на спині. Вони чинять вплив на гормональний фон та реактивність імунної системи, звідси акне. 
  • Алергічні реакції — прищі на спині можуть бути проявом алергії. Тоді для їх усунення достатньо виявити алерген та уникати його. 
  • Захворювання внутрішніх органів. Найсерйозніша причина появи прищів, коли вони є сигналом для звернення до косметолога. Прищі на спині можуть свідчити про ендокринні хвороби, в тому числі цукровий діабет, патології шлунково-кишкового тракту, панкреатит, виразкові хвороби тощо. 


Як позбутись прищів на спині в домашніх умовах? 

Ми повинні розчарувати тих, хто досі вірить у народні методи позбавлення від прищів. Їхня ефективність не доведена, а в деяких випадках вони можуть лише погіршити ситуацію. Тому з питанням прищів краще вирушити до косметолога та дерматолога. Вдома ж, зменшити наявне висипання та попередити майбутнє, можна, дотримуючись низки простих правил, а саме:
  • Регулярно очищувати шкіру м’якими, гіпоалергенними косметичними засобами з максимально натуральним складом. 
  • Використовувати ультразвуковий скрабер. У ділянках, де самі не можете дотягнутися, можна попросити близьку подругу чи когось із членів родини. Ультразвук м’яко очищує шкіру та попереджає висипки, прибирає зроговілі клітини, чистить пори від залишків себуму та являє собою сучасну, безболісну та щадну альтернативу механічній чистці спини. Спробуйте ультразвуковий догляд вдома з нашими скраберами Zemits SonoSilk та Zemits Skin Expert,  і нехай ваша шкіра на спині завжди буде чистою та шовковистою. 
  • Якщо ваша шкіра на спині схильна до утворення прищів, синтетичний одяг не для вас. Вам краще надати перевагу натуральним тканинам, таким як бавовна та льон. Те ж саме стосується і побутового текстилю, яким ви користуєтеся — рушники, постільна білизна, халати, простирадла. Оточіть себе натуральними тканинами й дайте шкірі дихати, вона буде вам вдячна, а кількість прищів істотно знизиться. 
  • Якщо стався рецидив висипки, не ходіть до басейну, солярію, бо агресивний вплив хлору або ультрафіолету на шкіру може спровокувати погіршення ситуації 
  • В жодному разі не давіть і не роздряпуйте прищі, особливо гнійні прищі на спині  — це може призвести до зараження та розповсюдження інфекції. Крім неестетичного вигляду, порушення цілісності шкірного покриву у зоні запалення є ще й небезпечним для вашого здоров’я. 
  • Якщо прищі виникли внаслідок вживання оральних контрацептивів, порадьтеся зі своїм гінекологом та змініть препарат. 
  • У спеку, перед виходом на вулицю, наносьте spf-захист
  • Змініть раціон, додавши до нього максимум білкової їжі та клітковини. 
  • Не використовуйте для догляду за собою засоби на масляній основі, бо вони є комедогенними. 
  • Не допускайте тертя від рюкзаків та спортивного спорядження у зоні, яка у вас схильна до висипок. 
  • Тримайте тіло в чистоті, регулярно змінюйте та періть якісним порошком постільну та натільну білизну. 
  • Зверніть увагу на апаратний догляд за шкірою від Zemits. Саме він може стати вирішенням левової частки ваших проблем з акне та комедонами.  


Апаратні процедури вдома 

Сучасна косметологія пропонує безліч способів для домашнього догляду за шкірою, і це здорово заощаджує гроші та час тим, хто не має часу, можливості, або бажання для регулярних відвідин косметолога. Ви хочете знати, як позбутися прищів на спині в домашніх умовах? Відтак розглянемо найпопулярніші та найдієвіші на наш погляд методики апаратної косметології, які доступні для домашнього використання. 

Але нагадуємо, що використання апаратів під час активного запального процесу можливе тільки лише після консультації косметолога або дерматолога.

Дарсонваль 

Дарсонваль — методика, названа на честь свого винахідника, Жака Арсена Д’арсонваля. Ще у XIX столітті він провів ряд досліджень щодо впливу високочастотного струму на організм людини, і помітив позитивний результат. Його досвід перейняли фізіотерапевти, аж потім виявилось, що, стимулюючи шкіру мікрострумами, можна покращити її загальний стан

Прискорення циркуляції крові та лімфи, активізація обмінних процесів та клітинного метаболізму призвели до того, що дарсонвалем почали терапії прищі та висипки. Так почалася “кар’єра” цього простого, але геніального методу у косметології.

Позитивний вплив дарсонвалізації на стан шкіри, схильної до прищів, зумовлений тим, що пори починають активніше позбавлятися від бруду, який в них накопичився, шкіра “дихає” вільніше. А озон, який додатково виробляє сучасний апарат дарсонвалізації Zemits PureKio  освіжає та надає бактерицидну дію. Поєднання делікатної стимуляції шкіри та знезараження — майже універсальний засіб від прищів. 

Якісні матеріали, з яких він виконаний, роблять його легким та приємним на дотик. На рідкокристалічному дисплеї видно усі параметри догляду, які ви встановили завдяки SMART-системі керування та вбудованому таймеру — ви повністю контролюєте процедуру. А за допомогою розширеної комплектації його насадок, ви не тільки позбавитеся від прищів, а і подаруєте собі досконалий та повноцінний догляд за тілом, обличчям та навіть волоссям. 


Мікродермабразія та вакуумне очищення пор

“Це щось на професійному”, — скажете ви. Так, справді, мікродермабразія та вакуумне очищення пор разом з інноваційною моделлю Zemits ExfoMatte — це догляд професійного рівня. Але є чудова новина: компактні розміри та портативний дизайн уможливили його для вас у домашніх умовах. 

Що це? Маленький помічник усіх, хто страждає на прищі або патологічну схильність до них. Мікродермабразія, вакуумне очищення та LED-терапія поєдналися у його стильному дизайні, надавши повний протокол догляду за проблемною шкірою в одному приладі. Довершують картину сенсорне керування та п’ять режимів потужності, серед яких кожен користувач зможе обрати той, що індивідуально підходить саме йому.


Озоно-плазмова терапія 

Озоно-плазмова терапія — прорив у естетичній косметології, спрямований саме на позбавлення від прищів, висипань, акне та комедонів. Він широко використовується у комплексному терапію вугрів у підлітків та дорослих, демонструючи блискучі результати, а саме: 
  • зменшення запалень, висипок, вугрів та акне аж до повного зникнення;
  • сяюча шкіра, добре зволожена та з налагодженим pH-балансом 
  • відмінний рельєф та колір шкіри;
  • швидке відновлення; 
  • зменшення слідів після акне;

Ми пропонуємо вам спробувати наше портативне високотехнологічне рішення у вигляді апарата Zemits AknoEvit. Як ви бачите з назви, він розроблений спеціально для того, щоб його користувачі могли забути про прищі і насолоджуватися доглянутою, чистою шкірою. 


Доглядайте за собою комплексно щодня, і вже невдовзі ви помітите результат. Організм вміє бути вдячним, особливо ваша шкіра. І пам’ятайте: краса та здоровий стан шкіри — ніяка не мрія, а свідомий вибір. Зробіть його разом з Zemits HomeCare і насолоджуйтеся естетикою шкіри та життя.